Τετάρτη, 10 Αυγούστου

by janatziveleki

Δέκα στιγμές που θυμάται από διακοπές άλλων καλοκαιριών.

10. Το Κάστρο στη Σίφνο και το νωχελικό αγνάντεμα από το γραφικό εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων.

9. Η παγωμένη θάλασσα στην παραλία της Αμπέλας στη Σύρο τότε που μάθαινε πως το κρύο είναι όπως όλα μια αίσθηση μέσα στο μυαλό και παρόλα αυτά βουτούσε.

8. Τα μεθύσια στην Αντίπαρο, ο δρόμος για το σπίτι, τα γέλια, τα παιχνίδια.

7. Η ενέργεια του αρχαίου ναού της Επισκοπής στη Σίκινο, που η άσφαλτος σε πάει μέχρι εκεί, σαν να ανοίχτηκε δρόμος μόνο για να μπορέσεις να φτάσεις.

6. Η παραλία ακριβώς μπροστά από το κάμπινγκ στα Λιβαδάκια στη Σέριφο, να βγαίνεις το πρωί από την σκηνή και να βουτάς κατευθείαν στα διάφανα νερά.

5. Τα ύψη της Αμοργού, οι γκρεμοί στον δρόμο από Κατάπολα προς Αιγιάλη, τα Θολάρια και φυσικά η θέα από ψηλά, αφού έχεις ανέβει τα 350 πλατιά σκαλοπάτια όταν φτάνεις επιτέλους στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας και κοιτάς κάτω.

4. Η Ανάφη. Ολόκληρη. Αχόρταστη.

3. Τα ανέμελα παιδικά καλοκαίρια στην Νεράντζα στο Κιάτο, όταν ο πατέρας της ήταν ο μόνος ψηλός, σίγουρος άντρας που γνώριζε και την έπαιρνε στους ώμους για να μάθει να κάνει βουτιές.

2. Το μπάνιο που έκανε γυμνή, ελεύθερη, ολόκληρη, απρόσιτη στο μαγικό Μαγγανάρι στην Ίο όταν οι τουρίστες με τα καραβάκια δεν είχαν φτάσει ακόμα.

Στο νούμερο ένα δεν μπορεί να σκεφτεί τι θα έβαζε, δεν είναι σίγουρα η πολυφωτογραφημένη θέα από την Οία στην Σαντορίνη, ούτε οι μοναδικές παραλίες της Κρήτης, ή κάποιος άλλος δημοφιλής προορισμός. Δεν θέλει να διαλέξει, προτιμάει το νούμερο ένα να μείνει κενό, μια ανάμνηση από το μέλλον, μια εικόνα που την έχει ήδη στο μυαλό της κι ας μην την έχει βιώσει ακόμα σε πραγματικό χρόνο.

Μέσα στη θάλασσα του Αιγαίου, σε μια απόμερη παραλία των Κυκλάδων –διακοπές είναι σχεδόν πάντα οι Κυκλάδες εξάλλου- τυλιγμένη γύρω από το σώμα του άντρα που αγαπά και αξιώνεται την αγάπη του σε μια εκστατική, ιερή μετάληψη σώματος και ψυχής, μια μέθη έρωτα, συντριβής και ανάληψης, μιας ιδιότυπης αλμυρής βάφτισης, η αρχή ενός νέου εαυτού.

 

#August_2016

Advertisements