Πέμπτη, 18 Αυγούστου

by janatziveleki

Ψάχνει να βρει ένα άνοιγμα, μια εσοχή, κάτι που να της επιτρέπει να διαφύγει. Να σπρώξει ένα κομματάκι από τον τοίχο και να βγει αλλού, σε έναν άλλον Αύγουστο, χωρίς ελλείψεις, γεμάτο με αγκαλιές, βουτιές, αλμυρά φιλιά και ταξίδια σε άγνωστα μέρη. Πως ξεφεύγεις από έναν Αύγουστο; Πού είναι μια έξοδος να σε βγάλει κατευθείαν σε έναν άλλο μήνα, με μια ζωή λιγότερο μετέωρη, με κάποιον να σου κρατάει το χέρι να μην σε κερδίζει το χάος;

Η ενέργεια της πανσελήνου αποκλείεται να είναι μύθος. Νιώθει μέσα της ανήσυχη. Νευρική. Ψάχνει κάτι για να ξεχαστεί. Το φεγγάρι είναι πάντα ολόκληρο, αλλά δεν είναι πάντα ορατό ολόκληρο από την πλευρά μας. Όπως κάθε συνάντηση που σου αποκαλύπτει τον άλλον ολόκληρο επηρεάζει, έτσι γίνεται και με το γεμάτο φεγγάρι. Λογικό ακούγεται. Άραγε πώς να φαινόμαστε εμείς από τη Σελήνη, πνιγμένοι τόσοι πολλοί, βουτηγμένοι ο καθένας στη μοναξιά του σε ένα πλανήτη γεμάτο νερό, αναρωτιέται.

Υπάρχουν τα γνωστά «παυσίπονα» αλλά δεν νιώθει πως θα βοηθούσαν σ’ αυτήν την φάση. Ταινίες, βιβλία, μουσικές, τηλεφωνήματα, όλα αυτά που βοηθούν για να γεμίσουμε τον χρόνο και να μην σκεφτόμαστε το παρόν. Να ξεχαστούμε. Αλλά, όχι, αυτή τη φορά, δεν αρκούν. Θέλει να βρει μια εσοχή να την βγάλει κάπου αλλού, να διαφύγει. Ένα χέρι θα βοηθούσε. Αλλά πώς ξέρεις ποίο είναι το σωστό χέρι για να σε τραβήξει προς τα εκεί που θέλεις να πας; Της έρχεται μια απάντηση ξαφνικά στο μυαλό. Σαν κάποιος άλλος να της απαντάει. «Το δικό σου». Το δικό σου χέρι μόνο μπορεί να σε πάει εκεί που θες, το δικό σου βήμα, ο δικός σου ρυθμός.

Βάζει μερικά απαραίτητα σε μια τσάντα. Ξεθάβει το παλιό, φθαρμένο, κόκκινο sleeping bag από την αποθήκη. Φεύγει. Μόνη της. Θα πάει σε μια θάλασσα μπροστά, σε μια παραλία, να περιμένει να βγει το φεγγάρι και να το κοιτάζει όλη τη νύχτα, να την σημαδεύει με την ενέργεια του, μέχρι να μπορέσει να το δει ολόκληρο. Και την φωτεινή και την σκοτεινή πλευρά του. Όσα δάκρυα και αν χρειαστούν γι’ αυτό.

Φεύγει. Για να πάει πιο κοντά στον εαυτό της.

#August_2016

Advertisements