Πέμπτη, 25 Αυγούστου

by janatziveleki

Στο βιογραφικό μας θα έπρεπε να βάζουμε πρώτα τις αποτυχίες μας. Τι νόημα έχει να εμφανίζεσαι σε μια επαγγελματική συνέντευξη δείχνοντας τον καλύτερο σου εαυτό, ενώ όλοι ξέρουν πως είναι ο χειρότερος εαυτός που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην συνέχεια. Όπως και στις σχέσεις δηλαδή. Θα έπρεπε να δείχνουμε φωτογραφίες στον ενδιαφερόμενο για να έχει μια ιδέα εξ αρχής για το πώς είμαστε όταν θυμώνουμε. Ή τι κόμπλεξ κουβαλάμε από προηγούμενες σχέσεις. Θα έπρεπε να μπορούσαμε να λέμε «χρειάζομαι να κοιμηθούμε αγκαλιά πριν πάμε για ποτό ένα βράδυ» ή «να ακούσουμε μουσική χωρίς να μιλάμε», είναι σ’ αυτά που έτσι κι αλλιώς θα καταλάβεις πόσο ταιριάζεις με τον άλλον. Άλλα όχι, δεκαετίες ολόκληρες οι άνθρωποι επιμένουν να κάνουν τα ίδια λάθη. Να ξεκινούν τις σχέσεις τυπικά και να τις τελειώνουν ακριβώς την στιγμή που έρχονται πιο κοντά. Ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Είναι στον ηλεκτρικό και έχει ξεχαστεί στις σκέψεις της. Ούτε και σήμερα θα γίνει μια ανατροπή. Ούτε και σήμερα θα αλλάξει ο τρόπος που όλοι ανταποκρινόμαστε στους ρόλους μας. Σήμερα όμως ο ρόλος της έχει ένα ενδιαφέρον. Δέχτηκε την πρόσκληση από τον άνθρωπο που εδώ και μια εβδομάδα την προσεγγίζει να δουν μαζί την καινούργια ταινία του Woody Allen, Café Society. Κι επειδή ο καιρός έχει αρχίσει να αυθαδιάζει και το θερινό έμοιαζε παρακινδυνευμένο για απόψε με τέτοιο αέρα, της πρότεινε να το κάνουν διαφορετικά. Να χωθούν στις υπέροχα αναπαυτικές πολυθρόνες μιας αίθουσας Gold Class σε μεγάλο πολυκινηματογράφο και να απολαύσουν το ποτό τους ταυτόχρονα με την ταινία στο δικό τους στυλ Café Society. Έτσι κι αλλιώς, ο Woody Allen πάντα την έκανε να νιώθει καλά. Οι χαρακτήρες στις ταινίες του είναι πάντα το ίδιο ή περισσότερο ανεπαρκείς από τους θεατές που πάνε να τους δουν ευλαβικά. Σαν να θέλουν κάθε χρόνο να συναντήσουν έναν παλιό φίλο, κι ας ξέρουν πως δεν θα πουν κάτι καινούργιο, κι ας θέλουν μόνο να έρθουν και πάλι σε επαφή με αυτό το γνώριμα νευρωτικό στοιχείο του που σε κάνει να νιώθεις οικεία. Δεν πρόλαβε να δεχτεί την πρόταση του απ’ το τηλέφωνο και τον άκουσε να την παρακινεί έντονα, έλα θα είναι ωραία, ας το κάνουμε έτσι, μετά θα σε γυρίσω σπίτι με την μηχανή, μη φοβάσαι, αλήθεια, άστο πάνω μου.

Δεν ξέρει ακόμα αν της αρέσει ο ίδιος ή αν την κολακεύει που αρέσει σε εκείνον. Αλλά η πρόταση του για απόψε, ο Woody Allen, οι χουχουλιάρικες μπορντώ πολυθρόνες που μέσα στον Αύγουστο μπορείς να βυθιστείς, το λευκό κρασί, η Νέα Υόρκη, το νοιάξιμο του τόσες μέρες, σίγουρα αξίζουν μια ειλικρινή ευκαιρία για ένα κανονικό ραντεβού.

 

#August_2016

Advertisements